„АТЛАНТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС, СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ЖИВОТА НА ЛЕОНАРДО – МНОГОСТРАНЕН И КОМПЛЕКСЕН УМ И ГЕНИЙ“

Най-голямата съществуваща колекция от автентични ръкописи и рисунки на Леонардо да Винчи беше представена на конференцията “Атлантическият Кодекс, свидетелство за живота на Леонардо – многостранен и комплексен ум и гений“ в Българската академия на науките (БАН).

Организатори на събитието са Посолството на Италия в София, Италианският културен институт, Българската агенция за инвестиции и Българската академия на науките.

На събитието монсеньор Франческо Браски, доктор на науките на миланската библиотека “Амброзиана“, изследовател и свещеник, представи концепцията за иновациите и съвременното изследване като вродена характеристика на човешката природа.

Събитието беше посветено на гениалния Леонардо да Винчи и на по-малко познатите аспекти от живота му.

На въпросът зададен от г-жа Ненова: „Как бихте определили сегашната ситуация и какво да очакваме от изследователите и учените днес?“

Монсеньор Браски отговори: „Днес, работата ни изисква да бъдем смели и да се справяме с трудностите, като осъзнаваме значението на нашите действия. Въпросите за смисъла на живота и ролята ни в света са съществени. За да се справим, трябва да се откажем от бездействие и да се концентрираме върху това как да бъдем по-истински версии на себе си, без да се отказваме от търсенето на истината за самите нас.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News