БАИ Е ПРЕДСТАВЕНА ПРЕД НОВОПОСТЪПИЛИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ КОРПУС

На 18.10.2023 г. се проведе вторият модул от третия въвеждащ семинар за новопостъпили представители на дипломатическия корпус, организиран от Дипломатическия институт (ДИ).

Семинарът се проведе в Министерството на икономика и индустрията и бе открит от министър Богдан Богданов, заедно с Йордан Стоичков, началник отдел в ДИ.

Модулът имаше за цел да засегне теми като българската икономика, енергетика и туризъм. По покана на инстутита, с презентация за дейността на агенцията и инвестициите с висока добавена стойност се включиха Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ)  и  Юлиян Балчев, главен секретар на БАИ. Те представиха пред бъдещите дипломати предимствата на България като инвестиционна дестинация и насърчителните мерки, които се предоставят от държавата за насърчаване на преките чуждустранни инвестиции.

Участие взеха още Лъчезар Петков, и.д. главен секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Славчо Нейков, председател на Института за енергиен мениджмънт и Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Лекция за развитието на българската икономика изнесе проф. д-р Стефан Петранов, професор по икономика в Софийския университет.

След провеждане на модула, новопостъпилите дипломати имаха възможността да посетят Националния археологически институт с музей при БАН и да се запознаят с материалната и духовната култура на племената и народите, населявали днешните български земи от най-дълбока древност до ХVІІІ в.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News