подписване на Споразумение за сътрудничество между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Виенският икономически форум.

БАИ И ВИЕНСКИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

На 05.02.2024 г. във Виена се състоя  подписване на Споразумение за сътрудничество между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Виенският икономически форум.

Целта на това споразумение е да подпомогне усилията за промотиране на България като предпочитана дестинация за инвестиции и да стимулира откриването на нови работни места чрез ключови сътрудничества в сферата на иновациите.

На подписването присъстваха министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, изпълнителния директор на БАИ Мила Ненова, посланика на Република България в Австрия Н. Пр. Десислава Найденова, както и ключови лица от Виенския икономически форум –д-р Елена Кирчева, генерален секретар , Хайнц Месингер, вицепрезидент и финансов директор, и Екехарт Щремицер, одитор.

Министър Стойчева подчерта, че участието в инициативите на Виенския икономически форум отваря врати за България да се позиционира като атрактивна инвестиционна дестинация. Тя добави, че правителството активно работи за усъвършенстване на инвестиционния климат в страната, като подчерта значението на иновациите за привличането на инвеститори.

„Ще задълбочим партньорството си с Виенския икономически форум с редица значими инициативни. Промотирането на страната ни като привлекателна инвестиционна дестинация е основна роля на БАИ и е от ключово значение насърчаването на  регионалното икономическо сътрудничество“, заяви Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ.

С подписването на споразумението България ще се включи активно във всички инициативи и събития на Форума и занапред ще участва във взимането на решения от ръководните му органи. Също така, БАИ като основен партньор по Споразумението, ще има възможност да популяризира зад граница насърчителните мерки за инвеститорите. Ще бъде публикувана информация за дейността на Агенцията и на интернет страницата и в годишната брошура на Виенския икономически форум.

Виенският икономически форум е важна международна платформа, основана през 2004 година, която играе ключова роля в насърчаването на регионалното икономическо сътрудничество и в идентифицирането на инвестиционни възможности в региона от Адриатическо до Черно море. Организацията притежава специален консултативен статут в Икономическия и социален съвет на ООН (ECOSOC) от 2012 г. и е регистрирана в Регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия от 2015 г.

 

подписване на Споразумение за сътрудничество между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Виенският икономически форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News