БАИ И МИР ОРГАНИЗИРАТ ФОРУМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ И ФИНАНСИРАНЕ В ОБЩИНИТЕ

Събитие за общините, привличане на инвестиции в общините и ползи за инвеститора

БАИ И МИР ОРГАНИЗИРАТ ФОРУМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ И ФИНАНСИРАНЕ В ОБЩИНИТЕ

Българска агенция за инвестиции /БАИ/ съвместно с Министерството на иновациите и растежа /МИР/ организират форум  „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините“ на 20 февруари 2024г.  с начален час 11:00ч. в зала The Venue, сграда Инкубатор, София Тех Парк, гр. София.

Целта на събитието е в отворен диалог БАИ и МИР да предоставят информация на общините относно привличането на инвеститори и възможностите за финансиране, за да се осигури траен растеж на регионите. Освен правната рамка, лекторите ще споделят своя опит в привличане на чуждестранни инвеститори, ще представят успешни практики на сътрудничество с общини и индустриални зони и  ще предложат работещи подходи за изграждане на конкурентоспособна икономика, която ще осигури растеж и развитие на общините и регионите в България, чрез насърчаване и ускоряване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката.

Събитието ще открие Милена Стойчева, Министър на иновациите и растежа, която ще представи програмата на МИР за развитие на общините и регионите, последвана от г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, която ще представи насърчителните мерки, които държавата отпуска в подкрепа на бизнеса. Г-н Пламен Панчев, Изпълнителен директор на Тракия икономическа зона и г-н Димитър Иванов, кмет на община Марица, ще представят  новите инвестиционни проекти в ТЕЗ и добри практики в сътрудничеството си.

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Българска банка за развитие и Фонд мениджър на финансови инструменти в България ще представят актуалните възможности за достъп до безвъзмездно финансиране  и до финансови инструменти, приложими за общините и потенциалните инвеститори.

След приключване на форума е предвидено посещение на Суперкомпютъра и представяне на възможностите му.

Програма на събитието

Линк за регистрация: https://forms.gle/bnWf7p1s5QXTeA489

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News