БАИ ПОСЕТИ ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗЛОЖЕНИЯ В СВЕТА – MWC BARCELONA

Bulgarian delegation is attending MWC Barcelona 2023

БАИ ПОСЕТИ ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗЛОЖЕНИЯ В СВЕТА – MWC BARCELONA

В периода 27.02 – 02.03.2023 г. Българска агенция за инвестиции (БАИ) посети световното изложение за мобилни технологии и индустрии „MWC Barcelona. БАИ участва със собствен щанд, на който бяха проведени няколко срещи с проявили интерес участници.

Една от срещите бе с представител на “Старлинк” (Starlink), с който са обсъдени възможностите за разширяване на пазара на интернет услугата в България.

Идеята е “Старлинк” да е алтернатива за интернет достъп за отдалечени локации в България, които са без добра свързаност в момента, както и за критичната инфраструктура на държавата. В България имаме и доста експерти, които биха могли да инсталират и поддържат техни устройствата, те вече работят в България и са запознати с български компании, които развиват иновации в сектора, каза Богдан Богданов изпълнителен директор на БАИ, като визира българската компания, разработваща наносателити “Ендуросат”.

Друга среща бе проведена с представител на компания в сектора на услугите в областта на аутсорсинга и набирането на персонал “СЕТ Еуропа” (SET Europa), компанията има интерес да предложи българския пазар за свои клиенти и да има достъп до български научни институти и развойни центрове, в които да създават продукти и партньорства както за клиентите на компанията, така и за бъдещите им проекти, които фирмата смята да развива като допълнително звено в основния си бизнес, съобщи Богдан Богданов.

В рамките на изложението изпълнителният директор на БАИ се срещна и с Елиса Карбонел – генерален директор по насърчаването в Агенцията за търговия и инвестиции на Испания (ICEX), както и с представители на софтуерната компания “КАРИАД” (CARIAD), част от групата “Фолксваген” (Volkswagen), на “Бостън консултинг груп” (Boston Consulting Group), “Делойт” (Deloitte), “Фърст Орион” (First Orion) и “Аналог дивайсис” (Analog Devices).

По случай първи март, екипът на БАИ отбеляза празника Баба Марта, като раздаде мартеници и разказаха за традициите в България на участниците, които посетиха щанда.

 

Bogadan Bogdanov in meeting with potential investor

Bogdan Bogdanov talking with investor about invest in bulgaria agency

the invest in Bulgaria agency team that represent Bulgaria

martenitza day in the Bulgarian stand

the team of invest in Bulgaria agency is giving martenitsa as a gift to potential investor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News