БАИ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРЕДИМСТВА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

InvestBulgaria Agency Logo

БАИ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРЕДИМСТВА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

В периода 20-22 октомври 2020 година  се проведе 7-мото издание на  “E-Mobillity”, посветено на електромобилността.

Конференцията  “E-Mobillity”, която се проведе онлайн, беше посветена на бъдещата мобилност, като акцент се постави  върху темите, свързани с електромобилите и батериите за електромобили, напредък в сферата на инфраструктурата, маркетинг на станции за бързо зареждане, продажба на електромобили, оборудване и др.

От страна на Българска агенция за инвестиции /БАИ/ участие в конференцията взе Ирина Кирова, Главен секретар, която направи презентация за инвестиционните предимства на България, като предпочитана бизнес дестинация и разясни предимствата, които предоставят мерките за насърчаване на инвестициите и държавните механизми за тяхното осъществяване. “Производството на автомобили и на зарядни станции значително се увеличива през последните години, като продажбата на електрически автомобили бележи ежегоден ръст с над 40%. В България се очаква повишаване на дела на автомобилите, движещи се с биогориво и на електромобилите, което от своя страна ще допринесе значително за намаляване на емисиите на парникови газове”, коментира г-жа Кирова.

По време на панела беше представен и рекламният клип на БАИ “MOVE TO BE MOVED”.  Участието в конференцията даде и възможност за провеждане на онлайн срещи с представители на големи автомобилостроителни компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News