IBA organized forum in Portland, Oregon, USA

БАИ ПРОВЕДЕ ВТОРИ ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ В ПОРТЛАНД, ЩАТА ОРЕГОН

На 08.12.2022 г.  Българската агенция за инвестиции (БАИ) проведе втория инвестиционен форум в град Портланд, щата Орегон. Събитието е с индустриална насоченост и постави акцент върху секторите „Електроника“ и „Информационни технологии“ като част от проекта „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на БАИ представи силните страни на България и възможностите за инвестиране в страната.

Райън Фишър – бивш вицепрезидент на „Банк ъв Америка“ (Bank of America) в централата и в Шарлът, Северна Каролина, който в момента е главен изпълнителен директор на консултантска компания за управление на бутикови проекти „Хил Сити Глобал“ (Hill City Global), отново запозна аудиторията с ключовите предимства на България, от страна на американските предприемачи.

Пред БТА, г-н Фишър заяви че България се превръща в място за ключови технологични иновации.

Красимир Петков, главен изпълнителен директор на „Милара Интернешънъл“ представи България като „портал“ за американски малки и средни предприятия, стартиращи в областта на автоматизацията и полупроводниците.

Г-н Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на AmCham говори за благоприятната бизнес среда в България и Европа за американските МСП и start-up компании.

Във форума участие взеха Омуртаг Петров, съдружник в адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV) и Борислав Славчов, главен изпълнителен директор на Американо – Български център за иновации и трансфер на технологии, „Ей Би Си Иновейшънс“ (ABC Innovations). Те запознаха аудиторията с правната рамка, регламентираща подкрепата за start-up компании, както и възможностите за достъп  до финансови ресурси за научноизследователска и развойна дейност, предоставяни от ЕС.

В края на конференцията се проведе дискусионен панел и индивидуални срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News