БАИ СЪВМЕСТНО С ПОСОЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В МЕКСИКО ОРГАНИЗИРАХА ИНВЕСТИЦИОНЕН УЕБИНАР

Онлайн форум между България и Мексико

БАИ СЪВМЕСТНО С ПОСОЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В МЕКСИКО ОРГАНИЗИРАХА ИНВЕСТИЦИОНЕН УЕБИНАР

Българска агенция за инвестиции (БАИ) и Посолството на България в Мексико организираха съвместно онлайн форум на тема „Бизнес възможности между България и Мексико“, който се проведе на 14.11.2023 г.

Във форума участие взеха г-жа Росарио Асела Молинеро, Посланик на Мексико за България, г-жа Милена Иванова, Посланик на България в Мексико, Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, г-н Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата (БТПП), г-жа Десислава Кирова, главен експерт – Връзки с обществеността към Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП), д-р Мария Де ла Мора и г-н Хосе Бастидас, директор на икономическа дипломация в Министерството на външни работи на Мексико, като също така бе регистриран и висок интерес, над 60 участници се включиха в дискусията.

Целта на събитието бе представяне на условията за бизнес и инвестиции в България и Мексико, чрез насърчаване на двустранните икономически отношения.

„Това събитие ще допринесе за изграждане на  нови мостове от възможности между България и Мексико“ каза Н.Пр. Молинеро, като добави че това е първата, но не и последната стъпка за затвърждаване на отношенията между двете страни.

На събитието представителите от българска страна представиха бизнес климата в страната, насърчителните мерки, които предоставя държавата и възможностите за пазарно коопериране.

От мексиканска страна бе отчетен икономическия растеж на страната и високите експортни позиции. Мексико е на 13-то място в света по износ към Европейския съюз. От срещата стана ясно, че едни от най-силните развити стратегически сектори в Мексико са автомобилостроене,  фармацевтика, земеделие, космически и др.

Оналйн форум Мексико и България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News