БАЛКАНСКИ БИЗНЕС ФОРУМ В БАНСКО 7-8 ЮНИ

Събитието се организира за поредна година от Българо-турската и Българо-румънската търговско-индустриални камари в партньорство с Посолството на Турция у нас, Турско-българския бизнес съвет при Съвета за външноикономически връзки на Турция, Агенцията за малките и средните предприятия и Българската агенция за инвестиции.

Изпълнителният директор на БАИ, Мила Ненова, представи насърчителните мерки, които агенцията предоставя на чуждестранните инвеститори и сподели, че по предварителни данни нетният поток на преките инвестиции в страната от началото на 2024 г. е положителен и е в размер на 358.9 млн. евро (0.4% от БВП). Общият размер на инвестициите от Турция в България е 1,24 милиарда евро, а общият размер на инвестиции от Румъния възлиза на 479,4 милиона евро.

Целта на форума е да засили регионалното икономическо сътрудничество между балканските страни и да създаде успешни бъдещи партньорства. В него бяха включени теми от секторите автомобилостроене, строителство, метали, ИТ, туристически услуги и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News