Аржентина и България -съвместен онлайн форум за насръчаване на търговските отношения

БЪЛГАРИЯ И АРЖЕНТИНА РАЗКРИВАТ НОВИ ХОРИЗОНТИ ЗА БИЗНЕС СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦИЯ

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в партньорство с Аржентинската палата за търговия и услуги организира виртуална среща под надслов „България-Аржентина: възможности за сътрудничество“.

Целта на срещата бе представяне на бизнес климата в двете държави, идентифициране на инвестиционните възможности, определяне на потенциалните сектори за сътрудничество и обмен на ценна информация относно управлението и защитата на активите на интелектуалната собственост на малки и средни предприятия, които се стремят към латиноамериканския пазар.

Г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, представи детайлна презентация, с която изтъкна насърчителните мерки за бизнеса и привлекателния икономически климат в България. Тя подчерта усилията на страната за създаване на благоприятна среда за инвестиции, акцентирайки на данъчни облекчения, подкрепа за иновации и стабилността на икономическата система.

Аржентина, която е една от водещите икономики в Латинска Америка, е известна със своя значителен износ на зърнени храни, брашно, кожи, месо и вълна. Страната има разнообразна икономика с развити сектори като текстилната и хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и нефтодобива.

От срещата стана ясно, че износа на България към Аржентина са продукти като минерални и химични азотни торове, медицинско оборудване, ензими и пластмасови опаковки, демонстрирайки разнообразието и потенциала за разширяване на търговските си отношения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News