Христо Етрополски на Българо виетнамски форум в София

БЪЛГАРО-ВИЕТНАМСКИ БИЗНЕС ФОРУМ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ПРИЯТЕЛСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

На 25 септември 2023 г.  в гр. София се проведе Българо-виетнамски бизнес форум. Сред официалните лица, които присъстваха на откриването на форума бяха г-жа Росица Кирова, заместник-председателят на Народното събрание, г-н Николай Павлов, зам.-министър на икономиката и индустрията,  г-н Въонг Дин Хуе, председател на Националното събрание на Социалистическа Република Виетнам, г-н Хуанг Минх Чен, заместник директор на Агенцията за търговия към Министерството на индустрията и търговията на Виетнам и над 20 представители на правителството, фирми от различни сектори на виетнамската икономика, местни бизнес организации и др..

Организатори на форума са  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в партньорство с Виетнамската агенция за външна търговия (VIETRADE) и Посолството на СР Виетнам в България.

Изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), Христо Етрополски взе участие във форума като се включи в панел за обсъждане на потенциала и възможностите, които страната ни може да предостави на виетнамските инвеститори.

По време на визитата си в София председателят на Националното събрание на Виетнам, г-н Въонг Дин Хуе и председателят на Народното събрание, г-н Росен Желязков подписаха Меморандум за разбирателство между Народното събрание на Република България и Националното събрание на Социалистическа република Виетнам.

В документа се заявява, че законодателните институции на България и Виетнам се ангажират да улеснят сътрудничеството помежду си, за да допринесат за подобряване на традиционното приятелство и многостранното сътрудничество както на двустранна основа, така и в рамките на международни форуми, посещения на делегации на високо равнище, научно-изследователски обмен и др.

 

Христо Етрополски на форум по случай утвържадване на приятелските отношения между България и Виетнам

председателят на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News