БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ БИЗНЕС ФОРУМ С ДВУСТРАННИ СРЕЩИ

Мила Ненова участва в „Българо – украински бизнес форум с двустранни срещи“, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно с Българо-украинската индустриална камара и подкрепата на Българската търговско-промишлена палата.

Г-жа Ненова беше част от втория панел на форума на тема „Бизнес и инвестиционни възможности в България и Украйна.“ Това което си даваме сметка през изминалите години е, че повечето от чуждестранните инвеститори  в България запазват своята дейност в страната ни, но също така и я развиват, защото ако това са инвеститори от страни извън Европейския съюз (ЕС), всичко произведено у нас носи марката “произведено в EU”  и така  те имат достъп до по-големи пазари. Ако пък инвеститора идва от страна членка на ЕС, притегателната сила са по добрите икономически условия.“ – сподели още тя. Представени бяха и насърчителните мерки от които могат да се възползват инвеститорите, като се подчерта, че обмена на двустранната търговия между България и Украйна за 2023г е  около 1 887,4 милиона евро.

Участниците във форума бяха приветствани от името на служебния премиер Димитър Главчев, като приветствието прочете др Бойко Таков, който бе и модератор на форума. Министър на икономиката на Украйна Юлия Свириденко,  направи видеообръщение. В откриването на форума участваха и служебният министър на икономиката и индустрията др. Петко Николов, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, Тарас Качка – заместник-министър на икономиката на Украйна, Виктор Канцурак – държавен секретар на Министерството на аграрната политика на Украйна, Генадий Чижиков – президент на Украинската търговско-промишлена камара, Олеся Илашчук – посланик на Украйна в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News