Посещение на Северно македонска правителствена делегация в офиса на Българска агенция за инвестиции

БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ ПОСРЕЩНА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Българска агенция за инвестиции (БАИ) бе домакин на среща с правителствена делегация, организирана от Посолството на Република Северна Македония. Правителствената делегацията, водена от Филип Тосевски, държавен секретар в Министерството на външните работи на Р. Северна Македония се срещна с г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ и представители от агенцията.

В рамките на тридневното си посещение в България, делегацията изрази желание да се запознае отблизо с дейността на БАИ по привличане на преки чуждестранни инвестиции. Основната цел на визитата бе развитие на сътрудничество, обмяна на опит и задълбочаване на комуникацията.

На срещата бяха засегнати теми като инвестиционния климат в България, насърчителните мерки, които държавата предоставя на потенциални инвеститори. Акцент бе поставен върху опитите от страна на държавата да привлече обратно и да създаде условия за завръщане на младите кадри в родината.

Г-н Юлиян Балчев, главен секретар на БАИ, спомена за отличните партньорски взаимоотношения и синхрон между институциите в България, което допринася за подобряване на условията за предприемачество.  Също така бе разгледан детайлно процеса по сертифициране на потенциални инвестиционни проекти, който следва Европейската правна рамка.

Правителствената делегация благодари за срещата, като също така изразиха положителните си впечатления относно ръста на преките чуждестранни инвестиции, въпреки променящата се политическа обстановка през последните години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News