БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ С НОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Мила Ненова новият изпълнителен директор на БАИ

БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ С НОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Мила Ненова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2016 г. е директор на Конфиндустрия България – сдружението на италианския бизнес в България. Притежава опит в управлението и създаването на двустранни икономически връзки и промотирането на България като добра дестинация за инвестиции. Има опит още в областта на управлението на човешките ресурси и индустриалните отношения, както и на европейски проекти.

„Убедена съм, че заедно можем да превърнем България в привлекателно място за инвестиции, базирани на талант и възможности за комерсиализиране на научната и развойна дейност в различни сектори. Смятам, че можем да развием най-високотехнологичните от тях, базирани на новата вълна иновации и по този начин да градим конструктивни двустранни взаимоотношения. Разчитам изключително много на екипа на БАИ да ни подкрепи за постигането на тези цели и да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа“, каза министър Стойчева при представянето на Ненова пред служителите на агенцията. Министърът подчерта, че Българската агенция за инвестиции има огромен потенциал, който трябва да бъде разгърнат, за да се засили икономическият растеж на страната и да се повиши конкурентоспособността й.

Екипът на БАИ посрещна новия изпълнителен директор на БАИ

Новият изпълнителен директор на БАИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News