БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ GLOBAL CONNECT

Invest in Bulgaria presenting investment measurements

БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ GLOBAL CONNECT

На 15 ноември 2022 г. в гр. Щутгарт, Германия,  Българската агенция за инвестиции (БАИ)  взе участие в конференцията Eastern Europe Forum, която е част от Global Connect.

По време на конференцията експерти от бизнеса, администрацията и политиката обсъдиха актуални теми свързани с новите пазари, енергийната сигурност и устойчивите вериги за доставки.

Г-жа Никол Хофмайстер – Краут, Министър на икономиката и труда на немската провинция Баден Вюртембер, откри форума. Тя посочи, че бизнеса в региона, трябва да внимава от къде са доставчиците, защото 41% от немските продукти са създадени на база внесени компоненти от други страни.  Германия търси нови партньори (държави), които не са в средата на тези конфликти.

Консулът на Република България в гр. Щутгарт Драгомир Димитров взе участие във форума, като представи позициите и приоритетите на България, както и основните макроикономически показатели през последните 10 години.

Въпреки кризите е налице ръст на българската икономика, като прогнозата е БВП през 2022 г. да бъде 2,6 %. Това каза г-н Димитров по време на откриването на форума.

Г-н Христо Етрополски, директор на дирекция МИО в БАИ представи инвестиционния климат в България и потенциала на страната ни, като привлекателна инвестиционна дестинация.

По време на изложението Global Connect, щандът на БАИ привлече интереса на участниците, като бяха проведени над 30 срещи, по време на които, бяха представени насърчителните мерки, които получават компаниите инвестиращи в България.

Global Connect е форум за износ и интернационализация и представлява търговско изложение, което събира на едно място различни индустрии. Участниците тази година бяха  компании опериращи в аутомотив сектора, електрониката, мехатроника, медицински технологии и др.

Екип на Българска агенция за инвестиции на събитието GlobalConnect.  Invest in Bulgaria. GlobalConnect event

Присъствие на Българска агенция за инвестиции на събитието Global Connect и представяне за възможностите за инвестиране в България.  Щанд-експозиция на Българска агенция за инвестиции на събитието GlobalConnect

Посещение на Българска агенция за инвестиции на събитието GlobalConnect.  InvestBulgaria Agency. Desk Presentation from GlobalConnect event

Разясняване на насърчителните мерки на потенциален инвеститор от събитието GlobalConnect.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News