на среща в БТПП

БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА И БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ ПРОДЪЛЖАВАТ ОТЛИЧНОТО СИ СЪТРУДНИЧЕСТВО

Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), посети БТПП и разговаря с Цветан Симеонов, председател. Обсъдена бе икономическата среда в страната. Договорено бе продължаване на отличното сътрудничество между двете организации и обединяване на усилията за привличане на чуждестранни инвестиции и за оказване на съдействие в инвестиционния и след инвестиционния процес.

БТПП и БАИ ще синхронизират общи действия за представянето на България пред чуждестранни инвеститори като участват в подходящи семинари и форуми в страната и чужбина. Симеонов представи икономическите издания на БТПП и позицията на страната ни в ключови международни класации.

Отбелязана бе новата инициатива на БАИ за организиране на тематично събитие „Силните страни на България през очите на външните инвеститори“, адресирано към двустранните търговски камари и чуждестранните инвеститори у нас.

Споделено бе общото виждане, че силните страни на България, върху които трябва да се акцентира в международен план, са конкурентните разходи, развитата логистика, добре подготвените инженери и кадри в областта на науката и технологиите, наличието на стабилност и перспективи за растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News