Първа копка на иновативен кампус Лозен

ГЕРМАНСКАТА ГРУПА „ЛИНДНЕР“ С ПЪРВА КОПКА НА ИНОВАТИВЕН УЧЕБЕН КОМПЛЕКС – КАМПУС В С. ЛОЗЕН

Министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева връчи сертификат клас А на изпълнителния директор на „Линднер Груп“, Хелмут Ланг за инвестиционен проект “Кампус Лозен Парк“.  Проектът е на стойност 15 млн. лв. и се очаква да разкрие 10 нови работни места.

С реализирането на проекта се предвижда изграждане, управление и съвместно опериране с водещи български и международни образователни институции на иновативен учебен комплекс – кампус за покриване на образователния процес, съобразен с нормативните изисквания на образователната система в България, от най-ранна детска възраст.

Целта на проекта е да покрива не само базисните образователни нужди на децата, но да предоставя допълнителни знания и умения в сферата на неформалното образование, като спорт, култура, музика, изкуство и съвременни технологии.

На събитието присъстваха министърът на иновациите и растежа- Милена Стойчева, посланикът на Германия в България – Н.Пр. Ирене Мария Планк, кметът на район Панчарево – Николай Гюров, изпълнителният директор на „Линднер Груп“ – Хелмут Ланг, президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара- Тим Курт, както и висши мениджъри на германски компании в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News