Г-ЖА МИЛА НЕНОВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА ПЪРВА КОПКА НА НОВАТА ФАБРИКА НА „ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК БЪЛГАРИЯ“ В ПЛОВДИВ

Г-жа Мила Ненова, участва в церемонията за старта на нова фабрика на „Шнайдер Електрик България“. Напомняме, че именно те взеха приза „Инвеститор на годината 2023“, а в каря на месец Февруари те получиха и сертификат за приоритетен инвестиционен проект „Фабрика за асемблиране на ел. продукти ниско напрежение“.

Г-жа Мила Ненова поднесе своите поздравления към всички участвали в създаването на този проект и довеждането му до краен етап. Тя пожела на инвеститорите от „Шнайдер Електрик България“, скоро да отправят покана към екипа на агенцията и за прерязването на лентата на новия завод.

„Днес геополитическото стратегическо положение на България дава нови възможности за популяризирането на страната ни  като привлекателна инвестиционна дестинация. Макроикономическата й стабилност, активната иновационна екосистема, талантите, които създаваме, качеството на живот в България и, разбира се, насърчителните мерки, които предоставя, и достъпа до финансиране са факторите, които успешно привличат нови инвеститори.

В БАИ винаги търсим прагматичен подход към проблемите и това ни доведе до нашата нова инициатива Затова Българската агенция за инвестиции, с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа, планира национална кампания „Ден на отворените врати в предприятията“, която  обхващаща всички региони на страната и ученици от 8-12 клас.  Инициативата е точно нова, което казва – младите хора да влязат предприятия, офиси или или кантори и да видят какво представлява реалния бизнес. Често младите хора не познават предприятията в тяхния роден град и не знаят възможностите , които им се предоставят“, добави още тя.

В края на февруари компанията за електрически компоненти получи сертификат от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева за приоритетен инвестиционен проект за изграждането на фабриката. Размерът на инвестицията е 107 млн. лв. и се предвижда разкриване на 110 нови работни места. Инвестиционният проект е свързан с нова производствена база, в която ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, въглеродно неутрални строителни материали и използване на възобновяеми източници.

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновяеми източници на енергия и др. Крайната цел е реализацията на „умна производствена сграда“ – със сертификат Smart factory, спрямо глобалните вътрешни стандарти на „Шнайдер Електрик“ за покриване на критериите за минимум златен LEED сертификат,  с който ще се превърне в първата от този вид производствена сграда на компанията в Централна и Югоизточна Европа.

От компанията заявиха, че ще продължат да развиват бизнеса си в България, да увеличават крайните си продукти и да търсят нови пазари.

В церемонията участваха Н. Пр. Жоел Мейер, посланик на Франция в България, Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията, заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков, представители на Общините Пловдив и Радиново и на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News