Среща между МИР, Посолството на САЩ в България и БАИ

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ 15 ИНОВАТИВНИ КОМПАНИИ ОТ САЩ НА ПОСЕЩЕНИЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ИНОВАЦИИТЕ И РАСТЕЖА

На 02.11.2023 г. Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), бе поканена да присъства на среща организирана от Министерството на иновациите и растежа и Посолството на САЩ в България, относно посещение на 15 иновативни компании от САЩ.

На срещата присъстващите имаха възможността да представят себе си и компанията, която представляват. Част от секторите, в които оперират са  здравеопазване, отбрана, информационни и комуникационни технологии, възобновяеми енергийни източници, финансиране и застраховане, биоикономика и биотехнологии, строителство, фармация, селско стопанство, киберсигурност и др.

Министър Стойчена спомена, че министерството работи за превръщането на България в място за създаване и развитие на иновации, основани на научна и развойна дейност и привличане на инвестиции с висока добавена стойност.

Посланикът на САЩ Н. Пр. Кенет Мертен заяви, че Министерството на иновациите и растежа е било активен участник в Стратегическия диалог между България и САЩ през септември, и че пристигането на делегацията от иновативни компании е в резултат на доброто сътрудничество между двете държави.

Бизнес делегация от САЩ на посещение в МИР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News