ДНЕС БЯХА ВРЪЧЕНИ ТРИ СЕРТИФИКАТА „КЛАС А“ ЗА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ С ОБЩ РАЗМЕР НА ИНВЕСТИЦИИТЕ 17 744 000 ЛВ.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции г-жа Мила Ненова връчиха три сертификата „клас А“ за инвестиционни проекти на „Солар Панел“ ЕООД, „Имелиус“ ООД и „Бианчи“ ЕООД. Общият размер на инвестиции в София и Омургаг е 17 744 000 лв.

Сертификатът на компания „Бианчи“ се издава за проекта  „Изграждане на логистичен център“. От компанията инвестират 3 500 000 лв. за модернизирани сгради за складиране, разположени в „Индустриален парк София-Запад“, зона за разтоварване и натоварване на стоките, както и открит паркинг. Компанията получи сертификата си в края на миналата седмица.

Сертификатът на компания „Имелиус“ се издава за проекта „Логистичен център и спомагателни и офис постройки“. Размерът на инвестицията е 6 894 000 лв. Предвижда се изграждане на нова база за складиране и съхранение на стоки в с. Гурмазово, Индустриална зона Божурище. Инвеститорите планират закупуване на специализирани машини и ново оборудване. Компанията получи сертификата си в края на миналата седмица.

Сертификатът на компания „Солар Панел“ се издава по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за проекта „Изграждане на предприятие за производство на соларни модули” в гр. Омургат, Област Търговище. Размерът на инвестицията на компанията е 7 350 000 лв. и се предвижда да бъдат разкрити 45 нови работни места. За новия завод за соларни панели ще бъдат закупени модернизирани машини и оборудване, необходими за производствения процес. Той ще бъде с капацитет 200 mW на година. В предприятието ще бъдат обособени склад за суровини и материали, производствен цех, склад готова продукция и административна част. Инвеститорът посочва, че поради бързото развитие на производството на електроенергия от възобновяеми източници, дружеството се ориентира към изграждането на нов завод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News