ЕДИНСТВЕНИЯТ В ЕВРОПА IT HUB НА ГРУПА „ФЬОНИКС ФАРМА ИТ СЪРВИСИЗ” ЕООД ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А

Връчване на сертификат клас А на Фьоникс Фарма

ЕДИНСТВЕНИЯТ В ЕВРОПА IT HUB НА ГРУПА „ФЬОНИКС ФАРМА ИТ СЪРВИСИЗ” ЕООД ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А

Заместник – министърът на иновациите и растежа, Веселина Минчева и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), Мила Ненова връчиха сертификат за инвестиция клас А за нов проект на „Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“.

Организирано бе посещение в централния офис на компанията, в който екипите на Министерството и БАИ имаха възможност да видят отблизо работната обстановка и да се запознаят с дейността на компанията в България и чужбина.

Инвестиционният проект е на стойност 500 000 лв. и се предвижда разкриване на 80 нови работни места. Дейността на компанията е да проектира и разработва софтуер, с който цели да усъвършенства лекарствената индустрия, като предложи модерни дигитални решения. По този начин компанията ще отговори и на силно нарастващата нужда от висококвалифицирани ИТ ресурси, а компетенциите на настоящите и бъдещи служители ще са насочени освен в разработката на софтуер, но и в поддръжката на сървъри и инфраструктура.

Част от работата на компанията в България е да разработи „Система за интелигентни лекарства“ (SMILA), която е насочена изцяло към финландския пазар. Системата представлява устройство, което е позиционирано при пациента и базирано в облак софтуер, като по този начин пациента се сдобива с необходимото лекарство в точното време и осъществява връзка с личния лекар.

На срещата г-н Димитър Петков, управител на „Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“ сподели, че си сътрудничат с Българска академия на науките (БАН) и Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), като също така ще са сред първите, които ще използват възможността за високопроизводителни изчисления на новия български суперкомпютър “Хемус”.

За реализацията на инвестиционния проект, от групата Фьоникс споделиха, че България се е конкурирала с още 25 страни.

Групата ФЬОНИКС е европейски лидер в сферите на търговията на едро с фармацевтични продукти, търговия на дребно – аптеки и услуги за фармацевтичната индустрия. С присъствието си на 29 пазара на здравни услуги компанията предлага уникално географско покритие в цяла Европа, като със своите близо 40 000 служители допринася съществено за цялостното здравеопазване на населението.

Връчване на съртификат от БАИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News