ЕКИПЪТ НА БАИ ПОСЕТИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ЕКИПЪТ НА БАИ ПОСЕТИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ЕКИПЪТ НА БАИ ПОСЕТИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

На 01.02. представители на Българска агенция за инвестиции (БАИ) се срещнаха със г-жа Гинка Машова, зам. министър на Министерството на труда и социалната политика и Смилен Вълов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта с цел обсъждане на перспективите за взаимно сътрудничество и разясняване на текущите оперативни програми. Срещата беше част от инициативата за укрепване на връзките между двата органа и оптимизиране на инвестиционния климат в страната.

Г-жа Мила Ненова, изпълнителният директор на БАИ, представи актуалните инициативи и стратегическите насоки, в контекста на инвестиционната политика на страната. Тя акцентира върху възможностите за привличане на чуждестранни инвестиции в ключови сектори на икономиката, като подчерта важността от институционална подкрепа за успешната реализация на инвестиционни проекти.

Обсъждането обхвана възможностите за сътрудничество в области като образование, обучение на работници и подкрепа за социално отговорни бизнес практики. И двете страни изразиха готовност за утвърждаване на конструктивни взаимоотношения и обмен на данни и информация за оперативни програми, които да са в полза на инвеститорите, които са избрали да реализират предприемаческа дейност в България.

След успешната среща, стана ясно, че двете институции се стремят към по-тясно и ефективно сътрудничество в името на устойчивото развитие и укрепване на икономиката на Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News