ЗАМ.-МИНИСТЪР САВОВ: БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ИНВЕСТИРА 7,5 МЛН. ЛВ. В РАЗШИРЯВАНЕ НА ЛОГИСТИЧНА БАЗА В С. РАДИНОВО

ЗАМ.-МИНИСТЪР САВОВ: БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ИНВЕСТИРА 7,5 МЛН. ЛВ. В РАЗШИРЯВАНЕ НА ЛОГИСТИЧНА БАЗА В С. РАДИНОВО

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции  връчиха сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира 7,5 млн. лв. в разширяването на логистична база  „Технолинк парк 2“ в с. Радиново, част от Тракия икономическа зона.

„Поздравявам „Интерлинк Груп“ АД за тяхната поредна устойчива инвестиция в региона и им пожелавам да създават нови работни места и да бъдат лидери, както в България така и в световен мащаб”, заяви зам.-министър Савов.

„Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100 процента“, информира от своя страна Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк груп“ АД. Той сподели, че това е трети сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава, за различните си обекти и подчерта, че държавните насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

Българското дружество вече е реализирало успешно няколко инвестиционни проекта заедно с „Профилинк“ ООД и „Технолинк инвест“ АД, които са част от една група.    „В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В периода 2022-2023 г. ще инвестираме нови 70 млн. лв. в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м.“, разясни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Линкин.

По време на обиколката на новата логистична база заместник-министър Стефан Савов посочи напредъка по изграждането на асфалтов път, за който са одобрени 450 000 лв. за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ, във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“.

На официалното връчване присъстваха още Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и Катя Стайкова, изпълнителен  директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

„Интерлинк Груп“ е дружество на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“ и др. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти – оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“, се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News