ЗАМ.-МИНИСТЪР СТЕФАН САВОВ ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А НА IT ЦЕНТЪР В СОФИЯ С НАД 100 РАБОТНИ МЕСТА

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ)  връчиха сертификат клас „А“ по  реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „Амадеус София Лабс“ ЕООД. Компанията инвестира в създаването на център за информационни технологии в гр. София. Инвестицията е за близо половин милион лева и ще създаде 116 нови работни места в столицата. На официалното връчване присъства и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

„Амадеус София Лабс“ ще предоставя ИТ услуги в три направления, свързани с проектиране и изграждане на продукти за разпространение на въздушна, железопътна и хотелиерска мобилност, както и свързаните с нея туристически продукти.

Зам.-министър Савов подчерта, че Министерството на иновациите и растежа, чрез БАИ, работи в посока да създаде условия за задържане на квалифицирани кадри в България и за нови висококвалифицирани работни места.

„С повече добри примери като инвестицията на „Амадеус“ ще се подпомогне икономическия растеж“, изтъкна той. Савов благодари на Оливие Гитар, управляващ директор на компанията  в България, че са избрали за  реализиране на инвестицията си именно страната ни.

Платформата Amadeus Leisure е водеща на пазар за организация на свободно време в Европа и оперира с 250 доставчици на данни, 800 милиарда предложения и над 100 милиона заявки на ден. Amadeus Leisure е високотехнологична платформа лидер в туристическа индустрия, чийто клиенти резервират повече от 8 милиона пътувания. Дружеството проектира и изгражда продукти и решения за дистрибуция и продажба и на железопътни билети, а негови клиенти са както туристически агенции, така и железници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News