ЗАМ.-МИНИСТЪР СТЕФАН САВОВ: ЦЕНТЪР ЗА ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ВЪВ ВАРНА ЩЕ РАЗКРИЕ НОВИ НАД 300 РАБОТНИ МЕСТА

Стефан Савов връчва сертификат клас А за инвестиция в дигитални технологии

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТЕФАН САВОВ: ЦЕНТЪР ЗА ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ВЪВ ВАРНА ЩЕ РАЗКРИЕ НОВИ НАД 300 РАБОТНИ МЕСТА

Зам.-министър Стефан Савов: Център за дигитални технологии във Варна ще разкрие нови над 300 работни места

Компанията получи сертификат за инвестиции клас „А“ от заместник-министъра на иновациите и растежа

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за „Разширяване на дейността на КБС Груп Н.В. – Клон България” в гр. Варна. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити над 300 нови работни места.

Центърът за дигитални технологии Варна e първият по рода си център за дигитални технологии на Белгийската финансова група, а основната му мисия е изпълнение на различни ИТ проекти, подкрепящи дигиталната трансформация на банково-застрахователните дружества от групата. С разширението на дейността на центъра КБС Груп предвижда да наеме средно по 100 нови служители за всяка година в продължение от 3 години, или за целия период на инвестиционния проект – малко над 300 нови специалисти на пълно работно време във Варна.

„Инвестицията е от огромно значение, особено предвид икономическата ситуация, не само в България, но и в световен мащаб. Тя ще даде възможност за нови работни места, от каквито несъмнено има нужда“, заяви зам.-министър Савов по време на връчването на сертификата. По думите му компанията е един сериозен работодател.

На официалната церемония присъстваха още Тодор Петков, Управител на Кей Би Си Глобал Сървисис и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Компанията управлява софтуерни проекти и разработка на дигитални решения, съчетаващи традиционните банкови технологии с дигиталното банкиране на база световно доказали се методологии.

За Кей Би Си Глобал Сървисис в България

Кей Би Си Глобал Сървисис е движещата сила зад международния банков и застрахователен бизнес на KBC Group. Българското подразделение на Кей Би Си Глобал Сървисис разработва и доставя оперативни и ИТ решения в различни направления, включително ежедневно банкиране, борба против изпирането на пари, вътрешнофирмено обслужване, разработка на софтуер, изкуствен интелект и осигуряване на качеството, с което подпомага останалите компании в Групата при изпълнението на техните ангажименти към клиентите в световен мащаб.

Българска агенция за инвестиции и Стефан Савов връчват сертификат за инвестиции клас А

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News