“Инвеститор на годината” 2012

“Инвеститор на годината” 2012

Българска агенция за инвестиции организира за пореден път годишните награди “Инвеститор на годината”. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2012г.

Мисията на БАИ да привлича инвестиции в страната, да подпомага стартиращите проекти и гарантира успешното им развитие се допълва успешно от приза, който инвестиралите компании получават от Правителствената агенция чрез този престижен конкурс. По този начин държавата още веднъж показва своята подкрепа към инвеститорите и изразява признателност към техния принос в българската икономика.

За БАИ е важно връзката с компаниите да не приключва с финализирането на инвестиционния процес. Затова компетентната оценка, която им се дава, цели да определи тяхното място сред бизнеса и останалите инвеститори в България и още веднъж да стимулира растежа им.

Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж, придържайки се към високи норми на корпоративна и социална отговорност.

Проектът “Инвеститор на годината” има за цел да покаже развиващите се бизнеси, като не дискриминира компаниите по вид, големина и произход. В конкурса могат да участват всички компании, опериращи в България, които са инвестирали в страната през 2012 г.

Кандидатстващите проекти ще бъдат оценявани не само според размера на вложените капитали и създадените нови места. Важни критерии за оценка ще бъдат също използването на високи технологии, експортен потенциал, инвестиции в екология и иновации.

С приз от предходните издания могат да се похвалят компании като “Луфтханза Техник София”, “Хюлет Пакард България”, “Тракия Глас България” ЕАД, “Иксетик Пловдив” ЕООД, “АББ Аутомейшън” ЕООД, “Солвей Соди” АД и др.

Тазгодишните победители ще бъдат наградени на официална церемония на 15 Януари 2013 г. Крайният срок за изпращане на попълнените форми за участие е 10 Януари 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News