„Инвеститор на годината“ 2013

За осма поредна година, тази вечер бяха раздадени наградите „Инвеститор на годината 2013“.

Инициатор на класацията е Агенцията за инвестиции, а целта е да бъдат отличени най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през изминалите 12 месеца в България.

Отличията бяха разделени в 7 категории. България става все по-предпочитана за правене на бизнес от водещи световни компании, смятат от Агенцията за инвестиции. Според изпълнителния й директор Светослав Младенов има дадености – в страната ни има ситурност,  липса на валутен риск,  има висококвалифицирана работна ръка  и това са предпоставки, които привличат инвеститорите.

Визията за бизнес климата очерта и министър Драгомир Стойнев. Според него мерките за оживяване на бизнеса в страната дават вече резултат и основният въпрос е какво държавата прави за инвеститорите. Драгомир Стойнев, министърът на икономиката и енергетиката: „И считам, че с инициативата, която сме започнали от няколко месеца за изцяло преразглеждане на законодателството и по-скоро на закона за насърчаване на инвестициите да бъде много по-опростен.“

Наградата за цялостна дейност беше връчена лично от министър-председателя Пламен Орешарски – на „АББ България“ „Радвам се, че днес мога да наградя АББ, а не АБВ“. Орешарски разказа, че преди години е попитал един индустриалец как да помага на бизнеса. Отговорът е бил: „Като не пречите“. Той обясни, че взел поука от този отговор,  затова от средата на миналата година се опитва да следва този съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News