„Инвеститор на годината“ 2014

„Девня цимент“ АД взе голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2014 г. на Българската агенция за инвестиции. Компанията е завършила проекта си за реконструкция и модернизация на инсталация за производство на клинкер и цимент.

Проектът е на стойност 325 млн. лева, като при реализацията му са разкрити над 3000 работни места. Технологичната инсталация е със затворен цикъл, не произвежда отпадъци и е една от най-големите еднократни индустриални инвестиции в България за последните 25 години.

Българските политици си дават сметка, че инвеститорите и предприемачите са тези, които създават работни места, плащат данъци, поемат рискове и създават перспектива в регионите. Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в деветата церемония за връчването на наградите на Българската агенция за инвестиции (БАИ) „Инвеститор на годината“. Традиционно БАИ отличава компании, постигнали значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции.

Президентът Плевнелиев посочи, че страната ни има дългосрочен план за развитие, ясни приоритети и цели до 2020 година, които са резултат от пълен политически консенсус. „Всеки инвеститор е важен, защото е част от пътя за модернизиране и позициониране на България като добро място за правене на бизнес в региона“, подчерта държавният глава и открои редица мерки за подобряване на инвестиционната среда у нас.

Сред тях са изграждането на бързи влакови връзки, магистрали, пречиствателни станции, интегрирани транспортни проекти в големите градове, 27 нови индустриални зони, първите иновационни екосистеми, както и редица държавни и европейски програми за насърчаване на инвеститорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News