„Инвеститор на годината“ 2022

Голямата награда за „Инвеститор на годината“ за 2022 г. получи „Алкомет“ АД – най-големият производител на алуминиеви валцови и пресови продукти у нас. Тя беше връчена от Президента на Република България г-н Румен Радев на г-н Фикрет Индже, мажоритарен собственик на компанията.

Над 50 компании от всички сфери на икономиката бяха номинирани за участие в тазгодишното издание на конкурса.

В категория „Инвестиция на зелено“ победител стана „Интърнешънъл Арморд Груп“ за инвестицията си в завод за бронирани машини в Бургас. Тя беше връчена от домакина на събитието Богдан Богданов, Изпълнителен директор на БАИ.

В категорията „Устойчив бизнес“ беше отличена „Карлсберг България“ АД, за разширение на завода си в Благоевград, а наградата връчи зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов. Втора и трета награди в тази категория получиха „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД и „Теклас България“ ЕАД. Те бяха наградени от министъра на отбраната Димитър Стоянов и министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Наградата в категория „Инвестиция в човешки капитал“ връчи вицепремиерът по социални политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров на фирмата „Роберт Бош“ ЕООД.

„Инвестиция в разширяване на бизнеса“ връчи Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията, на доставчика на авточасти „Витте Аутомотив България“ ЕООД за инвестицията в завода на компанията в Русе.

Награда от министъра на електронното управление Георги Тодоров за успешен стартъп получи „Ампеко“ ООД, а в категория „Община с най-много инвестиции“ първо място получи Бургас. Наградата връчи министърът на туризма Илин Димитров.

Тази година за първи път бяха присъдени и награди в категории „Будител“ и „За национална кауза“. В първата бе отличен Институтът за компютърни науки и изкуствен интелект и технологии /ИНСАИТ/, като наградата връчи зам.-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова. Втората получи платформата „Bulgaria wants you“, които подпомагат завръщането на българите от чужбина и работят за задържането на таланти в страната. Наградата бе връчена от зам.-министъра на външните работи Велислава Петрова.

На тържествената церемония присъстваха и представители на местната власт и на дипломатическия корпус, бизнес- и работодателски организации, двустранните търговско-индустриални камари и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News