ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА НАД 25 МЛН. ЛВ. ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А

Връчване на сертфикат клас А за инвестиция за над 25 млн.лв.

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА НАД 25 МЛН. ЛВ. ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А

Министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), Мила Ненова връчиха сертификат клас А на „СВИЛОЗА – ЗИК“ АД за инвестиционен проект „Инсталация за производство на микрокристална целулоза“, който ще се реализира в гр. Свищов, област Велико Търново.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на изцяло нова инсталация за производство на микрокристална целулоза. Размерът на инвестицията възлиза на 25 670 000 лв. и се очаква разкриването на  40 нови работни места.

Микрокристалната целулоза се използва като пълнеж при производството на козметични продукти, лекарства, керамични изделия и е консервант Е-460, който намира приложение в хранително-вкусовата промишленост при производството на тестени и сладкарски изделия, сосове и  нискокалорични млечни продукти. Във фармакологията се използва при приготвянето на самозалепващи се стоматологични материали и козметични продукти. В химичната промишленост намира приложение за получаването на керамика, сорбенти, каучук и полиуретан, термоустойчиви битумни покрития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News