Gebauer & Griller Group will be opening new factory in Ruse Municipality.

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА 60 МЛН. ЛЕВА ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ СЕРТИФИЦИРАН

За среща в Българска агенция за инвестиции (БАИ) ни посетиха  Арно Хаселхорст – изпълнителния директор на  Gebauer & Griller Group, д‐р Матиас Хорнеман – вицепрезидент на компанията и Стефан Йонков – ръководител на СТИВ Мюнхен.

Агенцията за инвестиции от няколко месеца работи активно по привличането на инвеститора в България. Компанията планира да инвестира поетапно  60 млн. лв. като се очаква постепенно да бъдат разкрити около 400 нови работни места.

На срещата Христо Етрополски – и. д. изпълнителен директор на БАИ представи дейността на агенцията, насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и как агенцията може да съдейства при имплементирането на инвестиционния проект, за който се планира да бъде осъществен на територията на Община Русе.

Gebauer & Griller Group е глобална, семейна бизнес група, която произвежда технически усъвършенствани висококачествени кабели и снопове за автомобилни и индустриални приложения. Производителят на кабелно‐електронни компоненти е разположен в множество локации на три континента: в Европа – Австрия (Виена, Пойсдорф), Германия (Мюнхен, Инголщадт, Зинделфинген), Молдова, в САЩ, в Мексико и в Китай.

Среща между БАИ и Gebauer & Griller Group за нов инвестиционен проект за кабели и снопове за автомобилни и индустриални приложения в Община Русе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News