ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 14 МЛН. ЛЕВА В ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ

Invest in Bulgaria give a certification to investor for expanding his business

ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 14 МЛН. ЛЕВА В ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ

Г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), връчи сертификат клас А на „Изида-1894“ЕООД. Чрез реализиране на одобрения проект компанията разширява съществуващото предприятие, закупувайки ново технологично оборудване и въвеждайки нови производствени процеси – пресоване, глазиране, изпичане, опаковане и палетизиране на керамични продукти. Целта е да  се повиши ефективността и рентабилността на произвежданата продукция посредством повишаване на производителността на труда, въвеждане на нови управленски практики и оптимизиране на заплащането на труда.

В момента „Изида-1894“ ЕООД закупува готови керамични плочки, след което извършва услуги по тяхното ректифициране. Това е процес, при който плочките се уеднаквяват и оразмеряват от всички страни. По този начин се осигурява възможност при поставянето  да не се образуват фуги, което от своя страна намалява водопоглъщаемостта и увеличава здравината на плочката.

Въвеждането в експлоатация на новото оборудване, представляващо комплексна автоматизирана производствена линия, ще позволи на компанията сама да произвежда подложните плочки. По този начин ще се избегнат и излишни транспортни разходи. Сега продукцията на дружеството се реализира изцяло на местния пазар, но целта на инвестиционното намерение е осъществяване на износ в Румъния, Гърция и Сърбия. Чрез новата технологична линия производството  на керамични продукти ще достигне до 9000 m2 на денонощие.

Инвестиционният проект е на стойност 14 млн. лв. като с неговата реализация предстои да бъдат открити 100 работни места в с. Гара Елин Пелин, община Елин Пелин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News