Bogdan Bogdanov is attending an opening factory for armored vehicles

„ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АРМОРД ГРУП ЕООД “ ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЗАВОД ЗА БРОНИРАНИ ВОЕННИ МАШИНИ В ГР. БУРГАС

Собственикът на световния производител „Интернешънъл арморд груп“ (International Armored Group – IAG) д-р Антон Стефов заедно с Богдан Богданов изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД д-р Антоанета Барес и Димитър Николов кметът на Община Бургас направиха първата копка за изграждането на производствена база за бронирани автомобили в гр. Бургас.

Новото производствено предприятие на  IAG ще бъде построено на територия, която се управлява от „Индустриален и логистичен парк Бургас“ АД. Компанията планира да наеме минимум 300 работници, като размерът на инвестицията е за над 20 млн. лева.

Г-н Богданов връчи сертификат клас „А“ за приоритетен инвестиционен проект  на д-р Стефов, като го поздрави за избора да пренесе своя дългогодишен опит в България и да изгради екип от български кадри, които да се обучават извън страната, но да работят и да се развиват у нас.

В рамките на събитието бе показан и емблематичен за портфолиото на IAG автомобил – Рила 4×4. Машината отговаря на най-високите стандарти за качество в отбранителната индустрия и покрива всички натовски изисквания.

 „Интернешънъл арморд груп“ е производител на бронирани превозни средства с над 30 годишен опит, специализиран в областта на дизайна, инженеринга и производството на бронирани търговски и тактически превозни средства. Компанията има офиси в Съединените американски щати, Канада, Обединеното кралство Великобритания, Обединените арабски емирства, Турция и България.

Bogdan Bogdanov giving a certification class A to International Armored Group in Burgas

Богдан Богданов на първа копка на завода на International Armored Group - IAG

International Armored Group in Burgas . Armored Vehicles Rila4x4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News