InvestBulgaria Agency give a certification to SKF Bearings Bulgaria for investment project

КОМПАНИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕТАЛНИ ИЗДЕЛИЯ СЕ СДОБИ СЪС СЕРТИФИКАТ КЛАС А

Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) връчи сертификат клас А на „СКФ БЕРИНГС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД. Дружеството е с шведски произход и произвежда метални изделия, сачмени лагери, ролкови лагери и други подобни механични продукти.

Полученият сертификат е за инвестиционен проект, предвиждащ разширение на съществуващо предприятие за производство на сачмени лагери в гр. Сопот. Чрез реализацията на тази дейност,  компанията ще увеличи обема на произвежданата  продукция, за да отговори на повишеното търсене от страна на потребителите.

В рамките на инвестиционния проект е предвидено изграждането на допълнително помещение и закупуване на нова линия за сглобяване на лагери и инструментална екипировка, състояща се от шлифовъчни машини, супер-финиш машини и сборъчни машини, измервателно и инструментално оборудване, което ще позволи производството на допълнителен артикул – двуканален сачмен лагер.

Чрез сертификата компанията може да се възползва от насърчителните мерки, регламентирани в Закона за насърчаване на инвестициите, като по този начин ще се осигури финансовото подпомагане за изграждане на довеждаща инфраструктура в района на предприятието.

Инвестиционният проект на „СКФ БЕРИНГС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД  е на стойност 11 млн. лева и се предвижа да бъде реализиран в рамките на 3 години.

SKF Bearings Bulgaria received a certificate for class A from Invest in Bulgaria

SKF Bearings Bulgaria received certification for investment project from InvestBulgaria Agency

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News