КОМПАНИЯ ОТ ЛЮКСЕМБУРГ ИНВЕСТИРА НАД 11 МЛН.ЛВ. В ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА КУКЛЕН

Богдан Богданов и екипът на Българска агенция за инвестиции (БАИ)  връчиха сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Ейч-Ритейл Аутомейшън България“(ХРАБ) ЕООД за инвестиционен проект „Изграждане на производствена база на метални части за обзавеждане и автоматизация”  в гр. Куклен, обл. Пловдив.

Размерът на инвестицията на компанията от Люксембург е за над 11 млн. лв., а в периода на осъществяването й ще бъдат разкрити 54 нови работни места.

От името на компанията сертификатът прие Ян Клемент, управител на ХРАБ, който изрази благодарност към екипа на БАИ за активната работата и съдействие при реализирането на инвестиционния им проект в България.

Компанията планира създаване на предприятие за производство на метални части за обзавеждане и автоматизация. Предприятието ще се състои от производствена, складова и административна част.

ХРАБ е част от 100% семейна група , PTU Sa. Люксембург. PTU се състои от мрежа от компании в „бизнес към бизнес“ отношения в сектора на фармацията. Това е първият производствен завод на PTU в Източна Европа, който улеснява доставките на стоманени изделия, свързани с аптечно оборудване и аптечни роботи (автоматизирани складове) на Европейския пазар. По този начин ХРАБ в Куклен стана съществен участник в снабдителната верига на индустрията за оборудване на аптеки в Европа. Групата има дъщерни дружества в 5 европейски страни, Австралия и Китай.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News