МИЛА НЕНОВА ПРИСЪСТВА НА 20TH JUBILEE VIENNA ECONOMIC FORUM

МИЛА НЕНОВА ПРИСЪСТВА НА 20TH JUBILEE VIENNA ECONOMIC FORUM

МИЛА НЕНОВА ПРИСЪСТВА НА 20TH JUBILEE VIENNA ECONOMIC FORUM

Събитието се проведе в кметството на гр. Виена, Австрия на 13 ноември 2023 г. На него присъстваха политици, икономисти и дипломати от най-висок ранг, с което в продължение на две десетилетия се изгражда мост между икономиката и политиката. Форумът допринася с това да се постига развитие на регионалната икономика и консолидация на региона, чрез диалог и конкретни икономически проекти между Източна и Западна Европа, както и между Централна и Югоизточна Европа. Специален акцент бе поставен на държавите от Западните Балкани.

Целите на форума са да насърчи инвестиционните възможности в региона, както и да срещне и реализира публични  и частни интереси, във връзка с различните проекти в региона като част от обединена Европа, включително и да създаде дълготрайни и устойчиви взаимоотношения между институциите и организациите.

Събитието бе открито от посланик д-р Елена Кирчева, основател, член на управителния съвет и Генерален секретар на ВИФ. Форумът бе разделен на три сесии.

Първата сесия бе посветена на предизвикателствата, свързани с икономическата и финансовата стабилност на Европа и региона.  Втората сесия премина под мотото „Да действаме заедно с отговорност за европейското бъдеще на региона”, с акцент върху секторите инфраструктура, зелена енергия, цифрови технологии, иновации. В третия панел дискутираха еврокомисарят по икономика г-н Паоло Джентилони, премиерите на следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Молдова и Северна Македония.

МИЛА НЕНОВА ПРИСЪСТВА НА 20TH JUBILEE VIENNA ECONOMIC FORUM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News