Amer sport Bulgaria received certification class A from minister Poulev

МИНИСТЪР ПУЛЕВ ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТ КЛАС А НА „АМЕР СПОРТС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД

Александър Пулев, Министърът на иновациите и растежа, връчи сертификат клас А на Ивайло Петров, изпълнителен директор на „Амер Спортс България“ ЕООД. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света. Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Завод за производство на ски“ в Асеновград на стойност 10.7 млн. лв., като се очаква да бъдат открити 125 нови работни места.

Теренът, на който ще се изгради новия завод на компанията се намира в Промишлена зона „Север“ в гр. Асеновград, като се очаква той да отговори на положителната промяна в търсенето на ски оборудване и да разшири пазарното им присъствие. Министерството на иновациите и растежа ще изплати около 900 хил. лв за подпомагане на изграждането на елементи от техническата инфраструктура в района на завода в съответствие със Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

„Амер Спортс България“ ЕООД е специализирано в производството на ски, както за алпийски дисциплини, така и ски за бягане. Основните брандове, които компанията произвежда са световно разпознаваемите АТОМИК, САЛОМОН и АРМАДА. Фирмата разполага с два завода в гр. Чепеларе, в които работят около 700 служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News