НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ „ДЕМОГРАФСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ – ИНВЕСТИЦИИ В ТЕХНОЛОГИИ, ИНФРАСТРУКТУРА И ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ“

Национален форум „демографското бъдеще на българия – инвестиции в технологии, инфраструктура и човешкия капитал“ се състоя в хотел „Маринела“, а организтори на форума бяха медийна група „Стандарт“.

За участие в дискусията бяха поканени служебните министри на труда и социалната политика Ивайло Иванов, на икономиката д-р Петко Николов, на здравеопазването д-р Галя Кондева, заместник-министърът на иновациите и растежа проф. д-р Георги Ангелов,заместник-министър на образованието Наталия Митева, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции  г-жа Мила Ненова както и кметове, представители на бизнеса, синдикатите, БАН, университетите, неправителствените организации, които направиха своите предложения за мерки, които да сложат край на негативните демографски тенденции у нас.

Статистиката сочи, че тенденцията в последно време се обръща – младите хора не само напускат страната, но и вече се връщат. Това е изключително добра новина и тя показва, че те виждат своето бъдеще и своя растеж у нас. Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции.

Г-жа Ненова сподели опита на БАИ в това да привлича бъдещите специалисти към бизнеса в страната. С инициативата за Ден на отворените врати в предприятията , агенцията цели учащите да разширят своите практически и теоретични познания за индустриалния сектор и бизнеса в България.

Дуалното и професионалното обучение са за хора, които вече са взели решение с какво ще се занимават. Младите хора не знаят кои са предприятията в техния град или регион, именно за това БАИ акцентира върху информирането на бъдещите заети българи.

Целта на националния форум беше да обедини енергията на всички, които работят за демографското бъдеще на страната ни.

Участниците се обединиха около Меморандум,  в подкрепа на създаване на стратегия за демографското бъдеще на Българи, иницииран от Славка Бозукова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News