Карлсберг България с нова линия за производство на бира в кен 0,5 л

НОВА ЛИНИЯ ЗА КЕН ОПАКОВКИ ОТКРИ КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ

Карлсберг България, откри собствена линия за кен опаковки от 0.5 л в пивоварната си в Благоевград. Линията ще обслужва изцяло производствените нужди на компанията и ще спомогне за създаването на нови работни места.

През 2022 г. датската компания получи сертификат клас „А“ за инвестиционния проект, който е в размер на 23 млн. лв. от Министерството на иновациите и растежа. За проекта си по изграждането на кен линията Карлсберг България получи отличие за устойчив бизнес от тазгодишните награди „Инвеститор на годината 2022“.  Сградата, в която се помещава кен линията, е с размери 3800 квадратни метра. Линията е с производителност 40 000 кена/ час, като има техническите възможности за различни видове вторични опаковки. Проектът ще позволи производството на бира и сайдер в опаковки от 0.5 л.

На откриващото събитие присъстваха заместник – министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, Н.Пр. посланикът на Кралство Дания в България Йес Брогорд Нилсен, областният управител на област Благоевград Стоян Христов, медии, представители на Съюза на пивоварите в България, Българска агенция за инвестиции и Българска Стопанска камара и др.

„Инвестициите в нови технологии са не просто стимул за заетостта и икономиката в региона, но и начин да привлечем квалифицирани кадри и да ги стимулираме да останат и да работят за бъдещето на страната. Вярвам, че успехът се гради чрез личен пример и чрез споделената отговорност да постигаме повече!“ – каза по време на събитието зам.-министър Щонова.

„Поздравявам ви като един от големите работодатели в региона, защото благодарение на тази инвестиция ще бъдат открити нови работни места, а хората в града ще продължат да се наслаждават на бира, създадена съгласно най-високите международни и национални стандарти за качество“ – допълни и кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„Бизнесът е двигателят за развитието на местните региони и за привличането на инвестиции, които са важен стимул за гарантирането на икономически ръст и дългосрочна стабилност.“ – допълни и областният управител на Благоевград Стоян Христов.

„Бих искал да ви поздравя за амбицията да се развивате, защото това е начинът да запазите своите водещи позиции и да продължават да сте лидер на пазара. Похвално е, че се стремите да гледате към бъдещето, с цел да предоставяте на потребителите си високо качество и неизменно добър вкус“ – каза Н.Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания в България.

„Благодаря на всички колеги, които със своите ежедневни усилия и постоянство спомогнаха за реализацията на този мащабен проект. Тази линия ще ни позволи да произвеждаме бира в кен опаковки тук, в България, вместо да ги внасяме от съседни страни. Планираме в бъдеще да разширим локалното си производство и да продължим да обогатяваме портфолиото си от продукти.“ – коментира Изпълнителният директор на Карлсберг България Войчех Жабински.

По време на събитието, гостите имаха възможност да разгледат производствената база на компанията, както и да наблюдават работата на новата линия за кен опаковки и процеса по създаване на бира.

Карлсберг България е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в бранша. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в страната. Карлсберг България е част от международната Карлсберг Груп – една от водещите пивоварни компании в света, в която работят близо 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара.

Carlsberg Group Bulgaria with new production line

Карлсберг България с нова линия за призводство на кен

Карлсберг България с отнкриване на инвестиционният си проект в Благоевград за нова производствена линия за кен 0,5 мл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News