Пентакс България получи сертификат клас А

„ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД СЪС СЕРТИФИКАТ КЛАС А

„ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД получи сертификат клас А за инвестиционен проект „Разширяване на производствения капацитет на бронхоскопи за еднократна употреба”.

Компанията ще реализира своят проект в гр. Пловдив като цели да увеличи производствения капацитет на предприятието.  За реализирането на тази цел, компанията ще закупи машини за лазерно рязане, складови системи и оборудване, специализирани инструменти за сглобяване на ендоскопи, включително е предвидено изграждане на микробиологична лаборатория и други дейности.

Размерът на инвестицията възлиза на 10 252 000 лв., като се очаква разкриване на 74 нови работни места.

„ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД е част от японската  група PENTAX Medical, която е собственост на японската HOYA Corporation, която има представителства в над 15 държави по целия свят, като някой от тях са в Северна Америка, Бразилия, Испания и Китай и др.. Специализирана е в ендоскопските процедури за пациенти. Екипът   предоставя висок клас технологии за ендоизобразяване и решения, които помагат на  здравните специалисти при диагностицирането и лечението на заболявания по навременен, ефективен и рентабилен начин.

 

Връчване на сертификат клас А на Пентакс Медикъл България

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News