Посланик Мичигами Хисаши и Мила Ненова на среща в БАИ

ПОСЛАНИКЪТ НА ЯПОНИЯ В БЪЛГАРИЯ ПОСЕТИ БАИ

Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), се срещна и разговаря с  Н. Пр. г-н Мичигами Хисаши, пълномощен посланик на Япония в България.

Н.Пр. Мичигами Хисаши поздрави сърдечно г-жа Ненова, като в хода на разговора посланикът сподели, че японският бизнес преоткрива България като подходяща дестинация за инвестиции.

„Една от личните ми мисии е да представям България пред япопонската предприемаческа общност като място с неограничени възможности за развитие във високотехнологичните сектори“ каза Н. Пр. Мичигами.

В края на 2023 г. RIKEN – най-голямата изследователска институция в Япония подписа Меморандум за разбирателство за научноизследователско сътрудничество с INSAIT – Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, част от СУ „Св. Климент Охридски”.

На срещата бяха обсъдени и организиране на инициативи от взаимен интерес като онлайн форум, участия в събития и конференции.

В края на срещата г-н Мичигами и г-жа Ненова се обединиха около общото мнение, че правилния подход към бизнеса е от ключово значение и то играе главна роля в задържането и привличането на японски компании в България, както и поддържането на стабилни икономически отношения между двете страни може да помогне в използването на технологиите и науката в ежедневния живот на населението.

Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), се срещна и разговаря с  Н. Пр. г-н Мичигами Хисаши, пълномощен посланик на Япония в България.

На срещата бяха обсъдени и организиране на инициативи от взаимен интерес като онлайн форум, участия в събития и конференции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News