Правителствена делегация в Египет

ПРАВИТЕЛСТВЕНА ДЕЛЕГАЦИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ЕГИПЕТ С ФОКУС ВЪРХУ ИНВЕСТИЦИИ И ИНОВАЦИИ БЕ ВОДЕНА ОТ МАРИЯ ГАБРИЕЛ, ВИЦЕПРЕМИЕР И МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

Правителствената делегация, водена от вицепремиера и Министър на външните работи – г-жа Мария Габриел, в която участва и г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, успешно проведе първата среща на Обществената комисия за сътрудничество между България и Арабската република Египет, за насърчаване на  двустранните икономически отношения.

В правителствената делегация участие взеха г-жа Милена Стойчева, Министър на иновациите и растежа, г-н Богдан Богданов, Министър на икономиката и индустрията, г-н Тодор Тагарев, Министър на отбраната, г-н Георги Гвоздейков, Министър на транспорта и съобщенията, г-н Румен Радев – Министър на енергетиката и г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.

По време на официалното си посещение, делегацията успя да укрепи връзките между двете страни, като подписа три ключови споразумения за по-нататъшно развитие и утвърдяване на сътрудничеството. В хода на визитата, Министър Стойчева и египетският Министър на телекомуникациите и информационните технологии, д-р Амр Талаат, проведоха разговори за бъдещи партньорства в областта на иновациите и технологичното развитие.

При посещението в Египет, г-жа Ненова се срещна с г-н Хосам Хейба, президента на Агенцията за инвестиции и свободни зони, за да се обсъдят инвестиционните възможности в България за египетската предприемаческа общност и реализирането на иновативни проекти в двете държави.

правителствена зелегация от България на посещение в Египет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News