СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИЦИИ КЛАС „А“ БЕШЕ ВРЪЧЕН НА „ЗИЕС ЮРЪП“ ЕООД (ZS EUROPE LTD) В ПЛОВДИВ

Служебният заместник-министър на иновациите и растежа Красимир Якимов връчи на официална церемония днес сертификат клас „А“ на китайската компания „ЗИЕС ЮРЪП“ ЕООД (ZS EUROPE LTD). Събитието се състоя на индустриалния терен край село Радиново, върху който вече се изгражда производствената база на компанията. На церемонията ще присъстваха още посланикът на Китайската народна република в България Н. Пр. Дай Цинли, Мила Ненова – изпулнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Пламен Панчев – изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, Димитър Иванов – кмет на Община Марица.

Мила Ненова подчерта, че проектът на „ЗИЕС ЮРЪП“ отваря нова възможност за китайските фирми в България. Тя подчерта доброто сътрудничество на Агенцията с Тракия икономическа зона, като ги определи като изключително подготвени за посрещане на инвеститори.

Проектът е за изграждане на нов високотехнологичен завод в Тракия икономическа зона край Пловдив за производство на алуминиеви части, които намират широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия. „ЗИЕС ЮРЪП“ е с предмет на дейност – научноизследователска, развойна дейност и производство на алуминиеви и автомобилни части, търговия на стоки и технологии и др. Част е от групата Shanghai Unison Aluminium Products Co., Ltd., която е създадена през 1994 г. и е с опит в прилагането на алуминиеви сплави. Компанията е професионален производител на авточасти от алуминиева сплав, интегриращ дизайн, разработка, производство, продажби и обслужване. Тя е доставчик на авточасти за Tesla, Volvo, Fiat. Освен в Китай има заводи и в Мексико.

„Днес е важен ден за бизнеса между Китай и България. Поздравявам „ЗИЕС ЮРЪП“ ЕООД за успешния старт на техния проект. Китайски компании вече имат успешни инвестиции в селскостопанския сектор в област Пловдив. Между България и Китай съществуват много плодородни икономически търговски връзки. След пандемията това е една от първите инвестиции, които дават плод. Сигурна съм, че ще задълбочим бъдещото си сътрудничество както с Тракия икономическа зона, така и с община Марица и това няма да е последната китайска инвестиция тук. Има много обещаващи области, в които нашите компании могат да работят съвместно. За мен е приоритет да работя заедно с нашите български колеги“, коментира Н. Пр. Дай Цинли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News