Христо Етрополски, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и гръцкия министър на икономиката и финансите Констанинос Хадзидакис

СИЛНО БЪЛГАРСКО ПРИСЪСТВИЕ НА 87-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СОЛУНСКИ ПАНАИР

Българска агенция за инвестиции е част от националния павилион в 87-мия Международен Солунски панаир. Изложението започна на 9 септември и ще продължи до 17 септември. Министърът на икономиката и индустрията – Богдан Богданов откри българската палата заедно с гръцкия си колега министъра на националната икономика и финансите – Костис Хадзидакис. От българска страна на събитието присъстваха още министрите на финансите и туризма – Асен Василев и Зарица Динкова, и. д. изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) – Христо Етрополски, както и представители на предприятия, организации и институции.

Двамата министри обиколиха българските щандове с представители от 60 български компании и организации от различни сектори. Министър Богданов обяви  и стартирането на два нови проекта – първите карго полети от страна на българската компания Дронамикс на гръцкия пазар и новата програма на Ендуросат за изстрелване в ниска орбита на сателитна констелация.

Гръцкият министър Хадзидакис посети щанда на БАИ, като поздрави изпълнителния директор Христо Етрополски и двамата си пожелаха успешно бъдещо сътрудничество.

Президентът на България – Румен Радев посети националния павилион на 11.09 (понеделник), където се представят възможностите на икономиката ни с фокус върху високите технологии и иновациите.

По време на форума, екипът на БАИ проведе B2B срещи с гръцки компании, като бяха представени възможностите за реализиране на инвестиции в България. Компаниите проявиха интерес към дейността на агенцията и насърчителните мерки, предоставяни от държавата. Част от тях се занимават с производство на млечни продукти и производство на био торове.

Посетителите на националния павилион имат възможността да се насладят на богата културно – развлекателна програма, която включва представления от  Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, занаяти на живо от Приложното училище в София, куклено представление на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), участие на Спортен клуб по акробатика „ЦСКА“ и др.

Представител на БАИ на националния щанд в Солун

Богдан Богданов, Констанинос Хадзидакис и Христо етрополски се поздравявят на 87-ия международен Солунски панаир

B2B среща с гръцки потенциален инвеститор

Пресктавители от екипа на БАИ на щанда на 87-ия Международен солунски панаир

среща на щанда на БАИ в Солун

култулно развлекателната сцена на националният павилион на България в Солун

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News