Откриване на нов завод за пожароизвестителна техника в град София

ТЕЛЕТЕК ЕЛЕКТРОНИКС ЕАД С ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 25 МЛН. ЛЕВА

Нов завод за сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника се откри в гр. София. Телетек Електроникс ЕАД работи в сферата на сигурността и е основана през 1991 г..

Инвестицията на компанията е в размер на 25 млн. лв. в иновативни технологии и съвременно оборудване, част от дейностите в производството се управляват и извършват чрез разработена собствена роботизирана система. Новата фабрика се намира в район „Надежда“ в гр. София, разположена е на площ 11 000 кв.м. Производствената част е в размер на 4500 кв.м с 5 напълно оборудвани производствени линии, а складовите помещения са върху 2000 кв.м.

През 2021 г. компанията е получила сертификат клас А за инвестиционния проект по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Честта да открие заводът имаше президента Румен Радев. По време на откриването той сподели: „Устойчивото развитие на България върви заедно с гарантиране на сигурността. Горд съм, че в това предприятие се раждат високотехнологични продукти именно в сферата на сигурността, които намират пазари по целия свят.”  Христо Етрополски – заместник изпълнителeн директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) също бе сред поканените официални лица.

Телетек Електроникс ЕАД  е лидер на пазара с разработени над 650 собствени продукти, които се развиват в собствен научно-изследователски и развоен отдел, в който работят над 50 висококвалифицирани инженери. Компанията е експортно ориентирана и оперира в близо 90 държави в Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

 

Президента на Република България Румен Радев  с поздравителни слова за откриването на нов завод за пожароизвестителна техника

Платки и стока на Телетек Електроникс в новият им завод

Вътрешната част на завода, в която се извършва производството на пожароизвестителната техника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News