„ТЕХНИЧЕСКИ КОМПОНЕНТИ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ НА СТОЙНОСТ НАД 14 МЛН. ЛВ.

Г-н Христо Етрополски, и.д. изпълнителен директор на “Българска агенция за инвестиции” връчи сертификат клас “А” на директора на “Технически компоненти България” ЕООД, инж. Мартин Петров. Фирмата е един от най-големите работодатели в Северозападна България, като през последните години успя да удвои броя на новоразкритите работни места и на инвестициите, разширявайки икономическата си дейност.

Официалната церемония беше организирана и се състоя в  Българска агенция за инвестиции. Инвестиционният проект е за „Разширение с производствена и складова част на „Технически компоненти България“ ЕООД“, който ще бъде на стойност над 14 млн. лв. и се очаква да бъдат разкрити над 330 нови работни места.

Компанията “Технически компоненти България“ ЕООД е дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH. Продукцията е изцяло за износ, а именно компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди в автомобилната, медицинската и други индустрии.

Инвестицията ще подобри икономическите показатели на гр. Видин и региона, тъй като с предстоящото разширение предприятието става и най-големият работодател в област Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News