Технооптик се сдоби със сертификат клас Б от министерството на иновациите и растежа и БАИ

„ТЕХНООПТИК“ ООД С УСПЕШНО СРЕТИФИЦИРАН ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ

Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа и Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ)  връчиха сертификат клас Б за инвестиционен проект на „Технооптик“ ООД.

Инвестиционният проект е свързан с разширяване на дейността на дружеството и предвижда увеличаване и оптимизиране на производствения капацитет. Компанията залага на строг качествен контрол и възнамерява да закупи нови машини за центриране и полиране на оптични компоненти, както и машина за оптични покрития, с които да се подобри автоматизацията на производството, да се подобрят спецификациите на произвежданите компоненти и да се повиши конкурентоспособността.

Размерът на инвестицията възлиза на 2 000 000 лв. и предвижда разкриване на 8 нови работни места.

Основните продукти, които фирмата предоставя на своите клиенти към момента са оптични компоненти- лещи, ахромати, триплети, сферична и плоска оптика и оптични покрития. Приложението на продуктите е предимно за производство на медицинска апаратура, фотография и измервателна техника.

Компанията е специализирана в производство и търговия на прецизни оптични компоненти като лещи, ахромати, триплети, сферична и плоска оптика и Оптични покрития. „Технооптик“ ООД използва материали като оптично стъкло и кварц, които са екологично чисти, доставяни от световно известни фирми в сектора като Schott, Ohara, CDGM и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News