ФОРУМ „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И БИЗНЕС ИНТЕГРИТЕТ“

Форумът „Устойчиво развитие и бизнес интегритет“, организиран от Министерството на икономиката и индустрията и Асоциация „Прозрачност без граници“ се проведе на 15 май в София Хотел Балкан.

Сред темите на форума бяха, бизнес интегритета в контекста на ESG стандартите (екологични, социални и управленски данни) и новите европейски норми за отчетност на устойчивостта, както и практическото въвеждане на стандартите за добро управление.

Изпълнителният директор на БАИ, Мила Ненова, взе участие във втората панелна дискусия на тема „Значението и прилагането на  ESG за създаването на устойчива инвестиционна среда“.

Служебният заместник-министър на икономиката и индустрията Николай Павлов, акцентира на важността на решението на България да се присъедини към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като по думите му това е решение за бъдещето. Това е решение за бъдещето, за едно модерно, устойчиво, проспериращо общество, което функционира в условията на стабилна пазарна икономика и демократично управление, посочи Павлов. Той добави, че с членството в ОИСР България ще участва наравно с останалите страни членки при задаване на стандартите в ключови области.

Франсоа Валериан, председател на Борда на директорите на „Трансперънси интернешънъл“, отбеляза важността да се инвестира в интегритет. Това не беше лесно да се каже преди 15 години, когато се опитвахме да обясним на фирмите да инвестират в интегритета, но сега стигнахме повратен момент, когато инвеститорите ценят тези, които инвестират в интегритета, посочи той. Валериан добави, че днес има фирми, които инвестират в климата, околната среда, има инвестиционна общност и добави, че това се отразява на капиталовите пазари, които високо оценяват инвестиращи в интегритет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News