Френско-българската търговска и индустриална камара отличи победителите в конкурса „Награди за иновации“

Френско-българската търговска и индустриална камара отличи победителите в конкурса „Награди за иновации“ на церемония, която се проведе тази вечер в „Гранд Хотел Милениум София“, където г-жа Мила Ненова беше специален гост!
Г-жа Ненова поздрави камарата за чудесната съвместна работа и сподели, че за последната година Българска агенция за инвестиции е сертифицирала два френски проекта на обща стойност 126 млн. лева а общият брой на новоразкритите работни места е 315.
Министър Стойчева също отправи своите поздравления към камарата и добави, че Франция е ключов партньор за България трябва да продължаваме да насърчаваме френските компании да развиват бизнеса си у нас.
Това беше петото издание на конкурса на Камарата и с него се даде признание на хора и компании, които са демонстрирали креативност и изобретателност в съответните области. Участниците тази година имаха възможността да кандидатстват паралелно и в категория „Иновативни градски решения“ в партньорство със Столична община.
Тази година бяха връчени шест награди в категориите: „Иновативен проект“, „Иновативна идея“, „Стартъп“, „Проект за корпоративна социална отговорност“, „Бизнес личност на годината“, „Специална награда на журито“.
На церемонията присъстваха министър Милена Стойчева, посланикът на Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер, председателят на ФБТИК Стефан Делайе, представители на бизнеса, Столичната община
В рамките на проявата бяха представени и проектите, участници в конкурса – InnoExpo, както и дискусия за иновациите в предприятията и общините с модератор Константин Вълков – програмен директор на „Дарик Радио“, и с участието на Никола Барбутов, заместник-кмет на Столична община в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“, Франсоа Деберг, директор на „Веолия“ за България и Гърция, и Евгени Борисов, съосновател на Pontica Solutions и част от проекта Bulgaria Wants You.

Бяха отличени #EldriveBulgaria, #Melexis, #Capto, #OdayaHome, #Proxiad, #PeterRoebbenOBB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News