15-ТА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КРЕДИТНИЯ РИСК НА ICAP CRIF BULGARIA.

15-ТА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КРЕДИТНИЯ РИСК НА ICAP CRIF BULGARIA.

Как новите изисквания на ЕС по отношение на ESG критериите ще се отразят на работата на банките и финансовите компании при оценка на кредитния риск.

Това беше основната тема на 15-та годишна конференция за управление на кредитния риск на ICAP CRIF BULGARIA.

Събитието даде възможности за ползотворен диалог по теми като управление на кредитния риск, данни и рейтинги, дигитализация и иновации във финансите, съответствие, ESG и подготовка на банките и компаниите за новите регламенти на ЕС, свързани с климатичните фактори, устойчиво развитие и веригата на доставки.

В приветствената си реч Никитас Константелос, президент и изпълнителен директор на ICAP CRIF направи преглед на развитието на българския бизнес през последните години, а също и на тенденциите в развитието на световната икономика.

След него Андрей Радулеско от Института за световна икономика към Румънската академия разгледа предизвикателствата, пред които е изправена световната икономика. Той подчерта, че България има потенциал за развитие и трябва да го използва.

На влиянието на ESG върху инвестиционния климат бе посветено изказването на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

В различните дискусионни панел участниците очертаха няколко проблема при изпълнение на различните евроизисквания по отношение на ESG. Един от най-големите проблеми са методите за събиране и обработка на съответните данни за ESG – дали клиентите на банките изпълняват изискванията на различните европейски регламенти по отношение на ESG. Тъй като това са съвсем нови изисквания на ЕС, банките се сблъскват и с липса на технологии за обработка на тези данни. А се очаква ESG изискванията да станат още по-тежки.

На второ място бе изтъкнат риска от кибер атаки, който е свързан геополитиката, като се обсъдиха и други водещи теми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News